Kaat & Co (Spreekkracht)

Over ons

Spreekkracht: make it or break it!

Het is onze missie om iedereen comfortabel en echt te laten presenteren. Op een overtuigende en authentieke wijze zodat het vanuit nature inspirerend is (en niet wordt gemaakt). Daarnaast leren wij je graag hoe je een presentatie opbouwt zodat het  prikkelend is voor het oog en het gehoor.

Overtuigend en authentiek presenteren is heel goed te trainen.

Vertrouw op de kracht van jouw natuurlijke spreekstijl

If you don't explain it simply, you don't understand it well enough

De eenvoud van de boodschap is cruciaal. Zowel voor jouw publiek als voor jezelf. Het is van belang dat de spreker vanuit zijn hart spreekt en niet vanuit het hoofd. Het publiek haakt af bij sprekers die naar woorden moeten zoeken. 

Wij werken volgens een fijne techniek om tot een krachtige boodschap te komen. Deze is te boeken als 'inhoudelijkse sessie'.

Waarom Spreekkracht?

Het begint eigenlijk bij onze liefde en fascinatie omtrent communicatie. Het brengt alles in beweging of juist tot stilstand. Daarnaast zijn er zoveel middelen en vormen van communiceren. Luuk en ik zetten communicatie al -zo lang we ons kunnen heugen- in om mensen aan merken te verbinden. Sinds 2007 doen we dit voor nationale en internationale bedrijven en organisaties met KAAT&CO. 

Een extra mooie bevestiging van ons geloof in communicatie kwam in 2020 toen iedereen werd overrompeld door COVID'19. Het leven veranderden drastisch maar de zucht om te blijven communicatie werd misschien wel sterker. Juist toen wilden iedereen blijven communiceren en mensen aan hun organisatie blijven binden.

Alle live bijeenkomsten werden omgevormd naar langdurige campagnes en online evenementen. Wij zijn er geweest om bedrijven hiermee te helpen en te ondersteunen. Eigenlijk wat we altijd deden. 

Het verschil tussen luisteren en horen is zeker in de online wereld nóg zichtbaarder geworden. Dat gegeven heeft ons getriggerd en zijn we gaan bestuderen. Wanneer heeft een spreker de aandacht en wanneer haakt men af. Dat heeft grotendeels te maken met de 'echtheid' van de inhoud, van de spreker en van de content. Wanneer een spreker 'echt' aanwezig is en beschikbaar voor het publiek, is het publiek bereid om zich beschikbaar te maken voor jou. En verandert horen in luisteren. Met als gevolg dat de presentatie aantrekkelijk wordt en de boodschap landt waardoor beweging in emotie onstaat.

En dat is waarom wij Spreekkracht zijn begonnen. Het is een dankbare taak om sprekers (beginnend of ervaren) te trainen in het natuurlijk spreken. Vanuit het hart, vanuit de kern en niet vanuit het hoofd of zelfs vanuit plicht. Ook al hoort het bij je functie, beroep of vak om regelmatig te spreken. Het doel is om mensen mee te nemen in jouw verhaal, jouw reis, jouw boodschap, jouw doel. Die bereidheid is er enkel als je authentiek bent.

Missie en visie

Het is onze missie om jouw natuurlijke spreekstijl te vinden en te trainen. Met als doel dat je het vertrouwen voelt en uitstraalt waar jouw publiek het meest in gelooft.

Onze visie is dat iedereen beschikt over een natuurlijke spreekstijl.

Lees verder

Dat klinkt best goed hè?!

Bel ons voor een vrijblijvende intake of stuur ons een bericht